Roodkapje & de Boze Wolf

WIDE2048.jpeg

In een tijd van werkeloosheid, moedeloosheid, futloosheid en computers spelen Rijn & Trijn dat ze Roodkapje en de Boze Wolf spelen. De Sprookjes Moeten Behouden Blijven, is de leuze… Alles gaat precies zoals we het uit de overlevering weten. Samen spelen ze alle rollen. Die van Roodkapje, moeder, grootmoeder, de wolf en de jager. Zoals bekend loopt het goed af, nadat er de meest verschrikkelijke dingen zijn gebeurd.

Lees verder

Rijn & Trijn spelen Jip & Janneke

HilleJJ_sprong.jpg

Een voorstelling voor kinderen van 3 tot 8 jaar. Het clownsduo Rijn & Trijn uit Oosterland met Reint Laan en Cécilia Meinders, spelen Jip en Janneke met als leidraad de bekende verhaaltjes van Annie M.G. Schmidt. De voorstelling is gemaakt voor kinderen van 3 tot 8 jaar, maar is ook een aanrader voor volwassenen. Jip en Janneke spelen de verjaardag van de pop, dat ze een vliegtochtje maken, gaan trouwen of naar de dokter gaan. Het is allesbehalve vanzelfsprekend dat Rijn Jip is en Trijn Janneke speelt.

Lees verder

Repelsteeltje

RepelsteeltjeVuur.jpg

Repelsteeltje wordt door Rijn & Trijn op een verrassend komische wijze gespeeld. Natuurlijk spelen ze alle rollen zelf. Rijn & Trijn benadrukken in deze voorstelling de macht die men krijgt door de naam van iemand te weten. Het publiek laten zij op hun eigen wijze iets van deze macht voelen. Het oude verhaal wordt eigentijds gespeeld in een spel vol geheimen tussen spelers en publiek.

Lees verder

Reint speelt Nieuwe Kleren van de Keizer

DeZot_op_Open_Mond.jpg

Reint speelt Nieuwe Kleren van de Keizer is gebaseerd op het sprookjevan Hans Christiaan Anderson. Een verhaal over fantasie en werkelijkheid, de dunne lijn tussen zien en geloven. De solo-speler gebruikt simpele middelen om zijn publiek mee te slepen in dit spel der verbeelding. Doelgroep: 5-12 jaar kinderen, ouderen, jongeren, familie

Lees verder

Mevrouw Meijer leert vliegen!

mwbibrtd_jpg-1_0.jpg

NIEUW! Een videoclip van De Jong & De Jong, gemaakt van een recente voorstelling op obs ‘De Meerpaal’, in Bruinisse!  Mevrouw Meijer, altijd aan het zorgen en in de weer. Zingen, dansen, vertellen, bakken of braden. Ze blijft bezig. Als ze het de anderen maar naar de zin kan maken. Totdat … ze in de tuin iets vindt. Het is klein, vochtig, zwart en hulpeloos. Ze besluit ervoor te zorgen: ze leert het eten, zingen en vliegen … door het voor te doen!

Lees verder

Sabrina

Sabrina.jpg

Sabrina, een unieke waarzegster, gespeeld door Cécilia Meinders. Omlijst door een vurige dans, een glasheldere Tarot. Verrassend en licht. Om nooit te vergeten. Voor festivals en feesten. Buiten en binnen.

Lees verder

Missa Caecilia …

Missa Caecilia

Missa Caecilia gaat over een appel, over voeten, over het lijf,over kennis van goed en kwaad. Het gaat over paters, priesters en prelaten, over de hele cleruszooi. Het gaat over de erfzondigheid van het menschenkind,over schuld en boete en de poging tot bevrijding daarvan. Caecilia zingt een loflied, een klaaglied en een danklied. Ze houdt een preek, danst een gedicht en zingt een droom. Caecilia verbaast, inspireert, bezielt en vermaakt. Haar ‘fool’ zal u verrassen.

Lees verder