Over ons!

Wie zijn wij?

De Stichting Roodkapje werd in 1986 opgericht met als doel het spelen van theatervoorstellingen gebaseerd op sprookjes en oude verhalen voor een breed publiek. Dit onder het motto: ’Sprookjes moeten behouden blijven, te beginnen met Roodkapje en de Boze Wolf!’ Spelers zijn Cies Meinders en Reint Laan, beide wonend op Schouwen-Duiveland. Naast vele theatercursussen volgden ze een dagopleiding aan de Kleine Academie en bij Saïdi Lassaad’s ‘Ecole de Theatre et de Mime‘, beiden in Brussel.

Rijn & Trijn

Als Rijn & Trijn spelen ze de sprookjes als Roodkapje, Repelsteeltje, Doornroosje, Raponsje, Assepoester, Nieuwe Kleren van de Keizer, Sneeuwwitje & de Zeven Dwergen op straatfestivals, op scholen én in theaters. Tot 2001 zo’n 120 voorstellingen per jaar. Toen geraakten ze in dienst van de Stichting CliniClowns Nederland en speelden dagelijks in de Zeeuwse ziekenhuizen en West-Brabant. Nu is die periode afgesloten en zijn ze weer het ‘gewone’ theaterpad op. Lange tijd was de vaste stek van de Stichting Roodkapje in het Zierikzeese MFC, in Lokaal Veertien. Nu is de studio aan huis, in Oosterland.

Wat doen we?

Voorstellingen spelen voor een breed publiek: voor kleuters bijv. Rijn & Trijn spelen dat ze Jip & Janneke spelen, als familie- of schoolvoorstelling Roodkapje of Repelsteeltje. Of improvisaties op straat, met Guus Kozijn van de Controledienst! Wat doen we nog meer? Foolsworkshops- en improvisatie- of clowningworkshops bij de SKVR in Rotterdam of bij Clownschool BUUS in Delft; Besloten workshops: op scholen, bij bedrijven (bijv. teambuildingsactiviteiten) Of als acteur bij bedrijfstrainingen; En recentelijk, een nieuwe solovoorstelling van Cécilia: ‘Missa Caecilia, een bevrijdingsmis’.

Opdrachten op maat:

presentaties, voorstellingen, projecten.

Interview door Jaccolien uit Goes in onze CliniClownperiode: