Dag negen: een daverende slotdag!

1-P1120863.JPG

Terug naar de Oranjeschool, waar Reint vier jaar onderwijzer was en Annelies met Monique Zaandam in de eerste klas bij juf Josie Artsen zat. Princess Juliana Airport sponsort ook deze school met een dagelijks ontbijt voor alle kinderen en bood twee voorstellingen aan: Voor de jongsten om 9 uur: ‘Roodkapje & de Boze Wolf’, en om 11 uur, de ‘Droom eens te kunnen vliegen’ voor de oudsten. Hoog bezoek bij de voorstelling: de mInister van Education, Cultuur, Jeugd en Sport, ms. Patricia Laurens, en het hoofd van Openbare Educatie, mw. Gwendolyn Davis Holiday, werden door directeur Sonia Parrotte-Warner en ms. Suzy Kartokromo van Princess Juliana Airport welkom geheten. Als Rijn & Trijn speelden Reint en Cecilia een spetterende voorstelling! Gwendolyn bleek een favoriete oud-leerling van Reint te zijn en was erbij toen haar klas per Winair Twinotter in 1971 en 1972 naar Saba en St.Eustatius vloog.

Om 11 uur kwamen de oudsten luisteren en kijken naar ‘De Droom eens te kunnen Vliegen’. Ook hier een enthousiast publiek waaronder een paar aanstaande piloten. Na afloop ontving iedere klas twee boekjes van ‘Flying Dutchman and his Dream’. Dan namen Reint en Annelies nog een kijkje in hun vroegere klaslokaal. Erg leuk. Hartelijk afscheid genomen van de Oranjeschool, en we mogen altijd terugkomen. 

Dan terug naar het Divi Little Bay Hotel om af te koelen in die heerlijke heldere zee (Nederland-Chili 2-0 zien scoren!) en een hapje gegeten. Boeken afgegeven bij Van Dorp Bookstore, waar de Flying Dutchman and his Cub’ nu ook te koop is!

Rondje eiland gemaakt. Zonsondergang in Marigot (St.Martin) en ’s avonds uitgenodigd bij de toekenning van de allereerste Jean Christian Aviation Scholarship overhandiging aan Kevin Jeffers, die op kosten van Princess Juliana Airport zijn ATPL: (Commerciële vliegbrevet) mag gaan halen. De gelukkige, Kevin Jeffers kreeg natuurlijk een ‘Flying Dutchman and his Cub’. En natuurlijk een boek, overhandigd onder onuitsprekelijke dank aan mw. Regina LaBega,de aanwezige directeur van Princess Juliana Airport. Zij was het die het initiatief van Oral Gibbs, om dit droomverhaal naar St.Maarten te brengen mogelijk heeft gemaakt. Tevreden terug naar het hotel om te pakken. Met een glaasje wijn de dag beklonken en naar bed.